Dova Vedud

 a Allah, ucini nam nase najvoljenje sretnim, voljenim i zadovoljnim, sacuvaj ih od svake tjeskobe i od robovanja bilo kome mimo Tebe, otkloni im strahove i zamijeni ih tevekkulom i okruzi ih ljudima koji ih vole i koji se na najljepsi nacin ophode prema njima, amin!

Allahu moj, ljudska srca su zaista prevrtljiva, sad nas vole - sad ne vole, pa Te molimo ne ostavi nas bez Tvoje ljubavi, jer Tvoja ljubav moze sve druge da zamjeni, a ljudska ljubav nikada ne moze Tvoju ljubav da nam zamjeni, niti potpuno sretnim da nas ucini. Amin.

Koliko je samo usamljenih i nepoznatih ljudi koje Si ti ljubavlju Svojom obasuo iako si im dunjaluk stisnuo, patnjom i brigom ucinio, ali saburaju zbog Tvoje ljubavi i nade u susret s Tobom.

Sacuvaj nas Milostivi, od dijela i rijeci koje bi nekoga nepravedno povrijedile i sa kojima Ti nisi zadovoljan, amin! 

Podari ljudima ono za cim zude, sacuvaj nas od njihovog uznemiravanja i zla, a i nama podari ono za sta te molimo, podari nam ljubav Tvoju, ljubav onih koji Tebe vole i prema dijelima koja Ti volis, ucini nas time sretnim i zadovoljnim, pocasti nas gledanjem u Tvoje Plemenito Lice u Dzennetu Firdewsu, amin!

No comments:

Post a Comment